Operadagen Rotterdam

Operadagen Rotterdam is een internationaal opera en muziektheaterfestival. Meer dan ooit durven zangers, musici, acteurs, regisseurs en vormgevers de klassieke operawerken naar hun eigen hand te zetten. Ze verhouden zich tot het erfgoed, maar zoeken tegelijkertijd naar nieuwe vormen die iets zeggen over de wereld van vandaag en morgen. Tijdens Operadagen Rotterdam verruimen bezoekers hun blik en ervaren die nieuwe ontwikkelingen. Write Now Publicity was verantwoordelijk voor het persbeleid voor de editie in 2015.

Persvoorlichting | Rotterdam Festivals

Operadagen Rotterdam in de media

 • Rotterdam in teken van opera
 • Hoge bezoekersaantallen en veel (internationale) aandacht
 • Internationale erkenning
 • Convenant tussen Operadagen Rotterdam en Codarts
 • Operadagen wint Fedora Prize
 • Operadagen thuis
 • Rotterdam in teken van opera

  In 2015 vierde Operadagen Rotterdam haar eerste kroonjaar. De 10e editie van een inmiddels niet meer uit de stad weg te denken festival. Met producties op het dak van de Bijenkorf, onder de Van Brienenoordbrug en in vele Rotterdamse huiskamers, transformeerde Rotterdam gedurende tien dagen tot operahuis met de stad als podium. Write Now Publicity verzorgde de pr.

 • Hoge bezoekersaantallen en veel (internationale) aandacht

  Operadagen Rotterdam blikt terug op een succesvolle jubileumeditie. Het festival verwelkomde ca. 16.000 bezoekers. Daarnaast trok de tiende editie een groeiend aantal internationale programmeurs, makers en professionals naar de Maasstad. Het festival ontving vooral veel lof voor de gedurfde programmering waarin het experimenteert met modern muziektheater en nieuwe vormen van opera. Write Now Publicity verzorgde de pr.

 • Internationale erkenning

  Operadagen Rotterdam werd in 2015/2016 genomineerd voor de prestigieuze International Opera Awards. In de categorie ‘Best Festival’ nam Operadagen Rotterdam het op tegen festivals van naam als de Bregenzer Festspiele (Oostenrijk), de Cincinnati Opera (VS), het Garsington Festival (UK), het Glimmerglass Festival (VS) en het Rossini Opera Festival (Italië). De ‘Best Festival Award’ viel in handen van Bregenzer Festspiele. Lotte de Beer, die als jong talent tevens regisseerde voor Operadagen Rotterdam, mocht de award in de categorie ‘Newcomer’ in ontvangst nemen. Write Now Publicity verzorgde de pr.

 • Convenant tussen Operadagen Rotterdam en Codarts

  Operadagen Rotterdam en hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam hebben de handen in geslagen met een gezamenlijk convenant. Het convenant onderstreept de vruchtbare samenwerking tussen beide organisaties en zet vooral in op gezamenlijke ambities voor de toekomst. Door de krachten te bundelen willen beide organisatie bijdragen aan meer zichtbaarheid, talentontwikkeling en een groter draagvlak in de stad. Write Now Publicity verzorgde de pr.

 • Operadagen wint Fedora Prize

  Operadagen Rotterdam behoorde in 2015 tot de winnaars van de eerste FEDORA Prizes, die uitgereikt werden in Parijs. Het festival kreeg de Rolf Liebermann Prize for Opera voor Private View, een coproductie met zes andere gezelschappen. Write Now Publicity verzorgde de pr.

 • Operadagen thuis

  Een intiem concert uitgevoerd door de grootste zangtalenten in de vertrouwde omgeving van je eigen huiskamer. Dat is Operadagen Thuis, onderdeel van het festival Operadagen Rotterdam dat in 2015 haar 10e editie beleefde. De inschrijving voor de populaire huiskamerconcerten is deze week geopend. De jaarlijks terugkerende huiskamerconcerten zijn inmiddels een begrip in Rotterdam. Write Now Publicity verzorgde de pr.

Laat je gegevens achter en ontvang automatisch onze nieuwsbrief !

© WRITE NOW PUBLICITY

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

POWERED BY YOURSITE